درمان انترنتی زیبایی و بهداشتی

داروخانه انترنتی

 

      محققان دانشگاه مانيتوبا در کانادا  اطلاعات به دست آمده از 13 هزار و 116 کودک متولد شده در سال 1995 را مورد بررسي قرار داده‌اند. ارتباط استفاده از آنتي بيوتيک در طول سال اول زندگي با رشد و گسترش آسم تا سن 7 سالگي مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. استفاده از آنتي بيوتيک در طول نوزادي يک عامل خطر زا براي ابتلا به آسم در دوران کودکي مي باشد. از اين گذشته هر چه تعداد آنتي بيوتيک‌ها بيشتر شود خطر آسم نيز بيشتر مي شود، مثلا استفاده از 4 آنتي بيوتيک يا بيشتر در روز تا 46 درصد خطر ابتلا به آسم را افزايش مي دهد. مطالعات قبلي نشان داده است که وجود حيوانات در اوايل زندگي نوزاد در خانه خطر ابتلا به آسم را کمتر مي کند. دانشمندان مي گويند؛ در مورد نوزادان نبايد از آنتي بيوتيک هاي قوي استفاده کرد چرا که انواع ديگر آنتي بيوتيک نيز وجود دارد.

محققان دانشگاه پنسیلوانیا با بررسی افرادی که بیش از شش هفته تحت درمان آنتی بیوتیکی قرار گرفته بودند دریافتند که احتمال ابتلا به عفونت تنفسی در این گروه طی سال آینده بیش از دو برابر بود. اهمیت واقعی این یافته ها که در آن بیماران و پزشکان باید خطر این عفونت ها را با منافعی که درمان طولانی مدت با آنتی بیوتیک برای بیماران مبتلا به آکنه دارد قیاس کنند.بهر حال بیماران مبتلا به آکنه مدل مناسبی برای مطالعه اثرات طولانی مدت درمان آنتی بیوتیکی، خطرات مربوط به کلونیزاسیون ، و خطرات افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی میان پاتوژن های باکتریایی طی درمان هستند. علیرغم نگرانی های موجود از افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری ها ، مطالعات زیادی در مورد بیمارانی که در طولانی مدت تحت درمان آنتی بیوتیکی قرار می گیرند صورت نگرفته است.

محققان در دانشگاه "آلبرتا"ي كانادا گزارش دادند که آنتي بيوتيك‌ها كه بطور رايج براي درمان كودكان مبتلا به عفونت‌هاي مجراي تنفسي و پوست استفاده مي‌شوند مي‌توانند موجب بروز اسهال شوند. حدود ‪ ۱۱‬تا ‪ ۴۰‬درصد از كودكاني كه آنتي بيوتيك مصرف مي‌كنند اسهال مي‌گيرند. اين تحقيق كه در نشريه "كتابخانه كوكرين" منتشر شده است ناشي از تجزيه و تحليل ده مطالعه است. در مجموع يك هزار و ‪ ۹۸۶‬كودك از زمان تولد تا ‪ ۱۸‬سالگي در اين ‪ ۱۰‬مطالعه مورد بررسي قرار گرفتند. اين كودكان براي درمان يك بيماري آنتي بيوتيك مصرف مي‌كردند و به منظور پيشگيري از بروز اسهال مرتبط با مصرف آنتي بيوتيك، به آنها پروبيوتيك نيز داده مي‌شد. به اين كودكان به مدت پنج تا ‪ ۱۵‬روز آنتي بيوتيك‌هاي خوراكي مانند آموكسي سيلين، سفوتاكسي‌مين و اريترومايسين داده شد. نتايج ناشي از ‪ ۹‬مطالعه نشان داد كه پروبيوتيك‌ها از موارد بروز اسهال مرتبط با مصرف آنتي‌بيوتيك‌ها مي‌كاهند و چهار مطالعه نشان داد كه پروبيوتيك‌ها، متوسط مدت ادامه علائم اسهال را كاهش مي‌دهند.

                            نظر یادتون نره

 

آنتی بیوتیک ها نیز مانند هر داروی دیگر معمولا علاوه بر فوایدی که در درمان بیماری های مورد نظر دارند، دارای عوارض جانبی نیز می باشد؛ بنابر این لازم است که مصرف آنها تحت نظر پزشک معالج مدیریت شود تا بتوان تاحد امکان از ایجاد عوارض جانبی ناخواسته ممانعت نمود.

                   

در درمان بیماری های عفونی با استفاده از آنتی بیوتیک ها، دو مورد زیر از اهمیت شایانی برخوردار بوده و بایستی که مورد توجه قرار گیرد:

۱- مصرف آنتی بیوتیک باید منظم، با تجویز و تحت نظر پزشک معالج بوده و خودسرانه نباشد.

۲- دوره ی درمان آنتی بیوتیکی باید کامل گردد.

قدر مسلّم آن است که استفاده بی رویّه از این داروها و یا عدم تکمیل دوره ی درمان می تواند به ترتیب سبب پیدایش سویه های مقاوم به داروی میکروب ها و عود و مزمن شدن بیماری مورد نظر گردد؛ چنانکه امروزه استفاده ی بی رویه از آنتی بیوتیک ها موجب پیدایش انواعی از باکتری ها و میکرو ارگانیسم ها شده که به تعدادی از داروها مقاوم شده اند که آنها را سویه های مقاوم به چند دارو (Multi-Drug Resistant) می نامند که می توان برای نمونه به سویه های مقاوم به چند داروی باکتری عامل بیماری سل (M. tuberculosis) اشاره نمود که این مساله یک معضل جهانی می باشد.

                     

عدم تکمیل دوره درمان آنتی بیوتیکی می تواند باعث تبدیل میکروب ها به اشکال برگشت پذیر آنها موسوم به اشکال "ال" (L-form) گردد که مسبّب ایجاد بیماری های مزمن و عود شونده ی عفونی می باشند.

 

داروخانه محل فروشدارو است. عرضهٔ دارو و وسایل بهداشتی در داروخانه‌ها رایج است. در صورتی‌که داروی مورد نیاز خطرناک باشد و یا استفاده از آن نیاز به نظر پزشک داشته باشد، داروخانه حتماً از مشتری نسخه پزشک را درخواست می‌کند. داروخانه باید زیر نظر داروساز اداره شود. در همین راستا، یک داروساز که به آن مسوول فنی داروخانه گفته می‌شود همواره در داروخانه حضور دارد و چگونگی مصرف دارو، عوارض جانبی و موارد دیگر را برای بیمار توضیح می‌دهد. همچنین داروساز می‌تواند در صورت مشاهده تداخل دارویی شدید، از پیچیدن نسخه خودداری کرده و نسخه را به پزشک مرجوع نماید.

ایرانیان باستان مار را نشانهٔ زندگی و سلامتی می‌دانستند و جام را نشانهٔ دوستی. آنها در جشن‌ها و مراسم، شربت را در جامی می‌ریختند و به نشانهٔ سلامتی می‌نوشیدند به کسی که حال خوشی نداشت و در بستر بود بیمار (بی زندگی و سلامتی) می‌گفتند. بنابراین مار که سمبل زندگی بود در جام سلامتی، نشان تندرستی و شفا محسوب می‌شد. در معماری مساجد به‌خصوص در سر درب‌ها هم از این طرح به صورت مارپیچ که در جام میرزد استفاده شده است. چون معتقد بودند انسان‌های بیمار (از لحاظ روحی) در مسجد از قید بندها رهایی میابند و شفایمعنوی پیدا می‌کنند.

اولین مغازه داروخانه عمومي هشتم ژوئيه در سال 707 ميلادي در شهر بغداد تاسیس و در غرب حدود قرن هجدهم بوده است. پيش از تأسيس داروخانه، پزشكان - خود دارو به بيمار مي دادند. نخستين دانشكده داروسازي جهان در سال 1821 در فيلادلفيا داير شد.

 
صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد